Mnoho let jsme se snažili udělat chuťově vyvážený punč. Docela se nám to dařilo, ale zdálo se nám to zbytečně složité, obzvláště to dochucování. Metodou pokus omyl jsme úplnou náhodou přišli na to, jak udělat nejjednodušším způsobem punč. Věřte tomu, že jednodušší neznáte. Sami se dle našeho receptu (nereceptu) můžete přesvědčit. Tento recept je 100% naše tvorba (náš výmysl) – nic jsme nikde nepřevzali, proto si jej hodně vážím. Je možné, že někdo přišel na to samé – ale nikde jsem na internetu na nic podobného nenarazil.
Punč a nejjednodušší recept vůbec
Nebudu zde psát dlouhosálou reklamu tomuto receptu, to ani není potřeba. Je prostě skvělý!
Jak na to?
Stačí, abyste zakoupili v obchodě španělskou sangrii. Tentokrát ale do ní nebudete dávat led a dělat z ní tak osvěžující nápoj pro letní dny. Sangrii jednoduše ohřejete na vyšší teplotu (těsně před varem, ale nevařit) a máte vynikající chuťově vyvážený punč. Ušetříte tak spousty času s vylaďováním chutě. Ohřátím sangrie získáte hotový punč, který samozřejmě můžete dochutit dle Vašich potřeb. Rozinky, pomeranče, mandarinky, oříšky, skořice, hřebíček. Ideální je ohřát si vždy jen na porci, která se Vám vejde do hrníčků, aby zbytek nezchladl. Až dopijete, ohřejete další. Horký punč je lepší než vychladlý…..
Krátký recept, nemyslíte?
To je dlouhý recept, že? 😀 Stačí něco ohřát a je hotovo! Možná proto jej označuji za nerecept.
Jak jsme na to přišli? Pro zajímavost
Při pití sangrie jsem si všiml, že jeho chuť je podezřele podobná chuti punče. Před několika lety mě napadlo, že bychom si mohli sangrii ohřát. Byli jsme velmi překvapeni vyvážeností chutě a neuvěřitelné chuťové podoby s punčem. Byli jsme nadšení. A od té doby jinak punč neděláme. Ale co si budeme namlouvat, nejlepší je na náměstí v Českých Budějovicích s nejbližšími lidmi – s kamarády, s dětmi, s rodinou, když je chladno a zebou nohy, nemyslíte? U nás je to taková tradice, nevím, jak je to v jiných městech, ale věřím tomu, že je to podobné. Ne vždy je ale čas být na náměstí, tak to sami vyzkoušejte 😉
Budu rád, když mi dáte vědět, jak dopadl Váš punč ze sangrie – jak se povedl!? Pošlete foto 😉
Dobrou žízeň!
Mohlo by vás také zajímat
Instantní káva s houbami a vlákninou
Domácí vaječný likér | Vaječňák | Rodinný recept | Udělej si sám | Pití
Kocovina a jak na ni? | Jediný funkční tip | Pivoda a Vínoda | Ověřeno
Kávovar pro každého | Kafe snů | Top cena versus výkon
Jak si (nechat) načepovat pivo? | Znáte 5 základních způsobů?
Bezinková šťáva | Bezová šťáva | Domácí BIO
Punč | Nejjednodušší recept | Jednodušší 100% neznáte!
Další články z kategorie Jídlo | Pití:
Seznam jídel | Co budu dnes vařit? | Pomocník
Cukr a jeho druhy | 4 Hrubosti | Tipy pro vaření a pečení
Domácí vaječný likér | Vaječňák | Rodinný recept | Udělej si sám | Pití
Kocovina a jak na ni? | Jediný funkční tip | Pivoda a Vínoda | Zdraví
Pšenično žitný chléb z domácí pekárny | Pečivo | Domácí chléb | Jídlo