Jak louskat vlašské ořechy? | Snadno a rychle | Nejlepší dostupné řešení

Jak louskat vlašské ořechy | Zlepšováky Rady ze života

článek „Jak louskat vlašské ořechy“

Posledních několik let hledám nejlepší dostupné řešení, jak louskat vlašské ořechy. Rádi vaříme, pečeme a bez vlašských ořechů by to nebylo ono. Jeden z minulých roků byl na vlašské ořechy jako dělaný. Byla jich nadúroda. Chtěl jsem jich hodně vylouskat, neměl jsem ale vhodné nářadí. Tak jsem začal hledat. Zkoušel jsem vše možné. Nůž, kladivo, kleště, klasický louskáček na vlašské ořechy, kombinačky, sikovky.


Jak louskat vlašské ořechy? | Klasický louskáček vs. sikovky

     Také jsme tento klasický louskáček měli několik let v domácnosti a používali jsme jej. Když jsem zjistil, že se sikovkami mi jde louskat ořechy lépe, přestal jsem tento klasický louskáček úplně používat. Vzhledem k tomu, že máme na trhu louskáček, který je o pár korun dražší, avšak o úroveň účinnější, doporučuji se klasickému louskáčku vyhnout.

Jak louskat vlašské ořechy? | Klasický louskáček - nedoporučují Rady ze života
Zdroj: tescoma.cz, Ilustrativní foto: Přeškrtnutý klasický louskáček.

Účinný louskáček

     Nenechal jsem se ale odradit a hledal jiné řešení. Říkal jsem si, že v dnešní době nějaká jiná šikovná varianta musí existovat. Dlouho jsem nic nenacházel, až jsem jednou natrefil v obchodě na jiný typ louskáčku. Narazil jsem na kónický louskáček na ořechy. Konečně jsem našel něco, co funguje. Co Vám na odpověď: „Jak louskat vlašské ořechy?“ skutečně odpoví. Jedině kónickým louskáčkem!


Výhody (5)

     Výhody jsou přesvědčivé. Zvláště, když si to sami vyzkoušíte a máte srovnání s tím, jak jste louskali vlašské ořechy dříve – třeba i prostřednictvím jednoduchého klasického louskáčku.:

    1. Méně síly – vynaložíte podstatně menší fyzickou sílu na rozlousknutí ořechu.
    2. Tvrdost ořechů nehraje roli – už je Vám téměř jedno, že jsou tvrdší skořápky či nikoliv. Na velikosti ořechů nezáleží. S tím pomůže právě kónický tvar louskáčku. S klasickým louskáčkem tvrdost ořechů často rozhodovala, jestli se budete hodně a nebo málo trápit. Nyní toto trápení odpadá.
    3. Rozdrtí jen to, co má – není potřeba ořechy nějak namáčet a snižovat tím jejich kvalitu. Díky kónickému (kuželovitému) tvaru louskáčku dojde k při sevření pouze k rozdrcení skořápky, přičemž ořech zůstane netknutý
    4. Ušetříte čas – čas na zpracování 10 litrového košíku se podstatně sníží (nejčastěji se zpracovává větší množství naráz).
    5. Bezbolestné a bez následků – po dokončení louskání Vám na rukou nezbudou mozoly, které se při používání klasického louskáčku či sikovek u většiny z nás objeví. 

V jednoduchosti je síla

     Poté, co vylouskáte pár ořechů, vytvoříte si určitý grif na rozlouskávání – pak už Vám to půjde jako po másle. Není potřeba, abyste na louskání ořechů byli dva. Není potřeba se po louskání 2 týdny starat o rozbolavěné ruce. Další den můžete louskat další dávku, kterou potřebujete na cukroví na svátky, na Vánoce, na svatbu, na buchtu 😉


Louskáček, který by neměl chybět v žádné domácnosti

     Jsem si jist, že pokud ještě kónický louskáček nemáte doma, uvítáte jej jako nenahraditelného pomocníka ve Vaší kuchyni. Ušetříte si tím spousty času a zbytečné námahy či zranění! 


Odkaz

Můžete si jej pořídit zde. Jedná se o českého výrobce, kterého rádi doporučujeme.                     


Z naší kuchyně (video)


Postup louskání vlašských ořechů | Video Vám pomůže si postup lépe představit

Na videu, které jsme natáčeli v naší kuchyni, můžete vidět, jak se snadno s tímto kónickým louskáčkem na vlašské ořechy pracuje

Doporučujeme vkládat ořechy špičkou dolů, stisknutím skořápku rozdrtit, ořech otočit a opět stisknutím skořápku rozdrtit. Teprve poté sundávejte skořápku. Čím více si skořápku rozdrtíte (připravíte), tím snadněji Vám následně půjde skořápku z ořechu sundat. Vy tak nebudete muset opětovně vkládat ořech do louskáčku – ušetříte tím čas i námahu. 

Na videu je také patrné, jak je vhodné louskáček držet v jedné ruce a druhou rukou opírající se o hranu louskáčku ořech přidržet . Ořechy mají tendenci vyskakovat a to zvláště ve chvíli, kdy jsou ořechy větších rozměrů. Přidržením ruky vyskakování ořechu zamezíte. Funguje to skutečně dobře. 


Mohlo by vás také zajímat

Láhev na vodu | Těsní | Nepustí ani kapku | Šoptip 
Ořezávátko | Výběr mezi elektrikou a mechanikou 
Jak louskat vlašské ořechy? | Snadno a rychle | Nejlepší dostupné řešení
Magnetická lišta | Ušetřete kroky do dílny | Praktický pomocník pro kutily
Ochrana ptáků před nárazy do skel | Jak ptactvo chránit? | České samolepky 
Organizace kabeláže | Jak uspořádat kabely? | Jednoduše | Prakticky | Zadarmo 
Shrabat listí a posekat trávu | Jednoduše, rychle, prakticky | Tip 
2 monitory | Rozšířená pracovní plocha | Zastaralý přístup (firmy i my) 
Lapač pavouků a ostatního hmyzu | STOP nepříjemným pocitům 

Jiří Samuel
Sledujte nás
0 0 hlasů
Article Rating

Další články z kategorie Dům a Domácnost:
Proč jsou přední světlomety aut tak ostré?
Hledám možná právě tebe do týmu radyzezivota.cz | Staň se spoluvlastníkem
Jak nastartovat auto s vybitou baterií
Mikrofon sluchátek od Apple nefunguje na notebooku s Windows | Jak na to?
Jak odstranit lepidlo po nálepce nebo etiketě | Jednoduché a účinné

Jiří Samuel

Jsem admin a tvůrce webových stránek radyzezivota.cz, zdravezvykacky.cz, healthychewinggum.com. Je pro mě výzva psát unikátní obsah a vytvářet strategii a architekturu webu a neustále jej posouvat dál. Jsem kreativní, tvůrčí, mám rád upřímnost, vždy hledám pravdu, a snažím se jí šířit, jsem objektivní a chybu považuji za důležitou součást svého života - bez chyby není pokroku. Jednou z mých nejsilnějších skills je schopnost umět sbírat střípky informací, analyzovat je a vygenerovat z nich zjednodušený pohled. Miluji přírodu, zdravý životní styl, zdravé žvýkačky, ohleduplnost, férovost, vážím si šikovných lidí s pokorou a šikovných věcí. Nemám rád kopie, umělé věci, přetvářky, namyšlenou aroganci, lži, propagandu a vše tomu podobné. Vítejte a nechte se inspirovat!

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x