Živáňská směs | Rychlá večeře | Bezlepkové recepty | 65. recept

Fotografie - Živáňská směs s popisem ve spodní části, Fotograf: Jiří Samuel, web: radyzezivota.cz

Živáňská směs je tip na rychlou večeři či oběd. Příprava je snadná a zvládne ji každý. Můžete obměnit suroviny, použít různou zeleninu podle sezony či chuti a výsledek stojí za to! Pojďme na recept.


Živáňská směs

     Ráda se nechávám inspirovat tipy na dobré jídlo. Jako se chlapi baví o autech a motorkách, ženy často řeší jídlo. Co uvařit a upéct. A já se často nechávám inspirovat tím, co vaří ostatní a zkouším nové pokrmy. Jednou jsme takhle stály se sousedkou na zahradě a řešily jsme, že už nevím, co vařit. No a sousedka mi dala tip na Živáňskou směs. Hned druhý den jsem to zkusila a všichni jsme si moc pochutnali. Je to fajn, protože všechny suroviny „zavřete“ do zapékací formy a za dvě hodiny je jídlo na stole. A to je v dnešní uspěchané době velmi praktické. Moje Živáňská směs je upravená podle „naší“ chuti a dělám ji moc ráda.


Recept – Živáňská směs

(zdroj: tip od sousedky Lenky)


Ingredience

1 kg brambor
2 cibule
1 špekáček nebo kousek masa (kuřecí, vepřové)
1 červená nebo zelená paprika
2 mrkve
hrášek, cuketa, …podle chuti a sezony
2 lžíce másla
2 lžíce hořčice
sůl a grilovací koření
voda nebo pivo na podlití


Postup

     Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na středně velké kousky. Všechnu zeleninu očistěte a také nakrájejte na středně velké kousky. Vše dejte do zapékací mísy. Osolte a posypejte grilovacím kořením. Špekáček nakrájejte na kostičky a přidejte k ostatním surovinám. Vše dobře promíchejte. Přidejte hořčici a máslo. Zapékací mísu přikryjte víkem a dejte do trouby. Pečte na 220°C asi dvě hodiny, občas podlijte vodou nebo pivem.


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Doporučení i pro živáňská směs

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý.


Další recepty z kategorie Hlavní jídlo:

Kuřecí nudličky na kari | Po indicku | 61. recept 
Svíčková na smetaně | Přirozeně bez lepku | 59. recept 
Bezlepkové mrkvové placky | Rychlá večeře | 54. recept 
Bezlepkové řízečky v sýrovém těstíčku | 49. recept 
Bezlepkový houskový knedlík | 42. recept 
Bezlepkové hovězí nadivoko | 38. recept 
Bezlepková žemlovka s jablky | 32. recept 
Bezlepkové halušky se zelím | 29. recept 
Bezlepková pizza | Nezapomenutelná | 21. recept 
Jak obalovat řízky? 
Bezlepková krupičná kaše | 20. recept 
Bezlepkové peciválky | Mák | Povidla | 19. recept 
Bezlepkové bramborové knedlíky | Drbáky | 15. recept 
Pohankové rizoto se špenátem | 12. recept 
Borůvkové knedlíčky babičky Štefky | 8. recept 
Bezlepkové knedlíky s burizony | 5. recept 
Bezlepkové chlebové placky | Bezlepkové pečivo | Pro děti | 2. recept

0 0 hlasů
Article Rating

Další články z kategorie Bezlepkové Hlavní jídlo:
Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčkou | Bezlepkové recepty | 66. recept
Kuřecí nudličky na kari | Po indicku | 61. recept | RzŽ
Svíčková na smetaně | Přirozeně bez lepku | 59. recept | BLP recepty
Bezlepkové mrkvové placky | Rychlá večeře | 54. recept | RzŽ
Bezlepkové řízečky v sýrovém těstíčku | 49. recept | Rady ze života

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x