Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčkou | Bezlepkové recepty | 66. recept

fotografie bezlepkových těstovin s brokolicovo-sýrovou omáčkou na bílém talíři v popředí popisek receptu v pozadí kuchyňská linka v tmavě šedé barvě, zdroj: radyzezivota.cz, Autor článku: Tereza Samuelová
Domů » Bezlepkové recepty » Bezlepkové Hlavní jídlo » Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčkou jsou dobrý tip na rychlou večeři či oběd. Brokolice je zdrojem důležitých vitamínů a vlákniny, jídlu dodá vůni a chuť a ve spojení se slaninou a smetanou vytvoří dokonalé jídlo. Hledáte-li rychlé jídlo, pusťte se do toho!


Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčkou

     Mám ráda rychlé a snadné recepty, které nezaberou moc času. A tak si vymýšlím všelijaké kombinace podle chutí naší rodiny. Děti milují brokolici, přidávám ji do různých jídel. Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčkou vařím poměrně často. Je to rychlovka, která nikdy nezklame. Podělím se s Vámi o recept ;-).


Recept – Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčkou

(zdroj: vlastní recept)


Ingredience

  • těstoviny
  • 1 velká brokolice
  • 150g anglické slaniny
  • 250 ml 33%-ní smetany
  • 200ml plnotučného mléka
  • 1 cibule
  • sůl podle chuti
  • 150g strouhané mozzarelly
  • olej, přepuštěné máslo

Postup

     Brokolici nakrájejte na menší kusy, omyjte a vařte v lehce osolené vodě asi 20 minut. Mezitím si na pánvi rozpalte kousek přepuštěného másla, případně trochu oleje. Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Přidejte slaninu a orestujte. Poté přidejte nadrobno nakrájenou uvařenou brokolici a trochu osolte. Přilijte smetanu a mléko a nechte provařit. Poté přisypte mozzarellu a nechte úplně rozpustit. Dosolte podle chuti a můžete podávat s uvařenými těstovinami. Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčku si určitě zamiluje celá rodina.


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Doporučení pro Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčkou

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý.


Další recepty z kategorie Hlavní jídlo:

Živáňská směs | Rychlá večeře | 65. recept
Kuřecí nudličky na kari | Po indicku | 61. recept 
Svíčková na smetaně | Přirozeně bez lepku | 59. recept 
Bezlepkové mrkvové placky | Rychlá večeře | 54. recept 
Bezlepkové řízečky v sýrovém těstíčku | 49. recept 
Bezlepkový houskový knedlík | 42. recept 
Bezlepkové hovězí nadivoko | 38. recept 
Bezlepková žemlovka s jablky | 32. recept 
Bezlepkové halušky se zelím | 29. recept 
Bezlepková pizza | Nezapomenutelná | 21. recept 
Jak obalovat řízky? 
Bezlepková krupičná kaše | 20. recept 
Bezlepkové peciválky | Mák | Povidla | 19. recept 
Bezlepkové bramborové knedlíky | Drbáky | 15. recept 
Pohankové rizoto se špenátem | 12. recept 
Borůvkové knedlíčky babičky Štefky | 8. recept 
Bezlepkové knedlíky s burizony | 5. recept 
Bezlepkové chlebové placky | Bezlepkové pečivo | Pro děti | 2. recept

0 0 hlasů
Article Rating

Další články z kategorie Bezlepkové Hlavní jídlo:
Živáňská směs | Rychlá večeře | Bezlepkové recepty | 65. recept
Kuřecí nudličky na kari | Po indicku | 61. recept | RzŽ
Svíčková na smetaně | Přirozeně bez lepku | 59. recept | BLP recepty
Bezlepkové mrkvové placky | Rychlá večeře | 54. recept | RzŽ
Bezlepkové řízečky v sýrovém těstíčku | 49. recept | Rady ze života

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x