Dotazník na celiakii | Pomozte studentce VŠ | Pohostinství a celiakie

Dotazník na celiakii | Bezlepková dieta | Pohostinství

Studentka vysoké školy Gabriela Pechová mě požádala, zda-li bychom mohli publikovat její dotazník na celiakii. Jakožto bývalý absolvent vím, jak je těžké pro diplomovou práci sehnat jakékoliv respondenty. Proto jsme se rozhodli její prosbu a dotazník uveřejnit. Prosím tímto naše bezlepkové čtenáře o vyplnění. Nebo pokud znáte ve Vašem okolí nějakého bezlepkáře (celiaka), pomozte nám a pošlete mu odkaz pro vyplnění tohoto dotazníku. Jsme domluveni se slečnou Pechovou, že se s námi po dokončení studia podělí o anonymní výsledky* své DP (závěry). Věřím, že budou velmi zajímavé a budou odrážet momentální situaci v pohostinství po celé České republice, která je dle naší zkušenosti velmi složitá pro celiaky.


Žádost studentky o publikaci odkazu – Dotazník na celiakii – POZOR! UKONČENO


Dobrý den,

jsem studentka v posledním ročníku VŠ (Zemědělská univerzita v Praze). Ráda bych vás požádala o vyplnění dotazníku do mé diplomové práce na téma „služby v pohostinství se zaměřením na celiakii“. 
 
Cílem dotazníku je zjistit především kvalitu nabízených služeb v restauracích z pohledu návštěvníka s celiakií. Na základě tohoto zjištění pak vzniknou doporučení, jak by bylo možné tuto oblast vylepšit. Dotazník je zaměřen na respondenty s celiakií ve věku 15 a více let. Je anonymní a jeho výsledky budou použity jen pro účely mé diplomové práce.*
 
Toto je odkaz na můj dotazník na celiakii:
 
Děkuji za Váš čas.
 
S pozdravem
Gabriela Pechová

Pozitivní vývoj pro celiaky a alergiky 

     Ale svítá na lepší časy, veřejnost je více informovaná. Celiaků a alergiků na lepek přibývá (to není pozitivní, tak to prostě je), poptávka po bezlepkovém jídle se zvyšuje a to tlačí na nabídku. Nabídka se tomu někde snaží přizpůsobit minimálně tím, že si zjistila, co je potřeba udělat proto, aby bylo jídlo zhotoveno v bezlepkovém prostředí a aby bezlepkové bylo. Jsme rádi, že zde za posledních x-let došlo k obrovskému posunu, co se týče dostupnosti bezlepkového zboží. Díky tomu je celiakie výrazně snesitelnější a dá se jí bez problémů přizpůsobit a „normálně“ s ní žít. A ve chvíli, kdy se i státní správa v podobě jídelen ve školkách, školách na různých úrovních, přizpůsobí tomu, že by měla mít v jídelníčků také něco bezlepkového, bude život bezlepkářů o to snazší. Doufáme, že se to stane v dohledné době. 


Děkujeme všem za vyplnění dotazníku, který Vám zabere jen pár minut.


*Věta o anonymitě bude samozřejmě 100% dodržena. Jediným účelem sběru dat je diplomová práce. Běžně se po obhajobě diplomová práce vkládá fyzicky i elektronicky do knihovny univerzity, kde k ní má přístup široká veřejnost. Opět je nutné upozornit, že veškeré údaje v DP budou pouze na anonymní úrovni. V našem případě jsme se se slečnou Gabrielou Pechovou domluvili, že budeme moci tyto anonymní výsledky (závěr DP) zveřejnit po její obhajobě. Očekávaný termín publikace je 01/2017. Bude to velmi zajímavý náhled. Už se těšíme.

Jiří Samuel
Sledujte nás
0 0 hlasů
Article Rating

Další články z kategorie Celiakie (bezlepková dieta):
Bezlepková dovolená | Bezlepková strava | Zájezdy
Rady pro bezlepkáře | Celiakie | Nesnášenlivost lepku | Alergie | RzŽ
Bez aspartamu a sorbitolu | Zdravé žvýkání | Pro každého | 2.díl | Zdraví
Jak obalovat řízky? | Snadno a rychle bez nepořádku | Pomocník do kuchyně
Příznaky celiakie | Je dědičná? | Cesta k diagnóze | Celiakie - 2.díl

Jiří Samuel

Jsem admin a tvůrce webových stránek radyzezivota.cz, zdravezvykacky.cz, healthychewinggum.com. Je pro mě výzva psát unikátní obsah a vytvářet strategii a architekturu webu a neustále jej posouvat dál. Jsem kreativní, tvůrčí, mám rád upřímnost, vždy hledám pravdu, a snažím se jí šířit, jsem objektivní a chybu považuji za důležitou součást svého života - bez chyby není pokroku. Jednou z mých nejsilnějších skills je schopnost umět sbírat střípky informací, analyzovat je a vygenerovat z nich zjednodušený pohled. Miluji přírodu, zdravý životní styl, zdravé žvýkačky, ohleduplnost, férovost, vážím si šikovných lidí s pokorou a šikovných věcí. Nemám rád kopie, umělé věci, přetvářky, namyšlenou aroganci, lži, propagandu a vše tomu podobné. Vítejte a nechte se inspirovat!

Odebírat
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline Feedbacks
View all comments

[…] vanilkový cukr | 9. recept  Bezlepkové borůvkové knedlíčky babičky Štefky | 8. recept  Bezlepkový dotazník na celiakii | Pomozte studentce VŠ | Pohostinství a celiakie  Bezlepková zebra tvaroháč bez mouky | 6. recept  Bezlepkové knedlíky s burizony | 5. […]

[…] vanilkový cukr | 9. recept  Bezlepkové borůvkové knedlíčky babičky Štefky | 8. recept  Bezlepkový dotazník na celiakii | Pomozte studentce VŠ | Pohostinství a celiakie  Bezlepková zebra tvaroháč bez mouky | 6. recept  Bezlepkové knedlíky s burizony | 5. […]

2
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x