Brumík je oblíbená svačinka většiny dětí. Piškotový medvídek plněný čokoládovou náplní. K dostání téměř v každém obchodě. Celiaci si ale tuhle dobrotu koupit nemohou. A proto pro vás dnes máme recept na bezlepkový brumík. Příprava je snadná a chuť lepší něž z obchodu. Vydrží i 3 dny a je pořád chuťově výborný – vláčný a nedrobí se. Pojďme na to!
Bezlepkový brumík
Naše dcera, která drží bezlepkovou dietu už 7 let vždycky záviděla bráchovi, že si může dát brumíka z obchodu. Prodává se něco podobného i v bezlepkové formě, ale chuťově nic moc……Zkoušela jsem bezlepkový brumík upéct doma, ale nikdy to nebylo ono. Vyzkoušela jsem asi 10 bezlepkových receptů. Až jsem na facebooku, kde se často inspiruji, našla konečně recept na bezlepkového brumíka a bingo! Chuťově perfektní a i neceliakům chutná více, než ten z obchodu. Navíc je vláčný i třetí den. Děkuji tímto paní Reinberkové, že se podělila o recept ;-).
Recept – bezlepkový brumík
(zdroj: facebook – paní V. Reinberková)
Ingredience
4 vejce
100 g moučkového cukru
3 lžíce vody
130 g rýžové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce kakaa na pečení
nutela
silikonová forma na brumíky od firmy Orion
Postup
Nejprve vyšlehejte 4 bílky s trochou soli hodně dohusta. Ve druhé míse utřete 4 žloutky s cukrem do pěny. Přidejte postupně 3 lžíce vody a mouku a práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. 1/2 těsta obarvěte 1 lžící kakaa.
Silikonovou formu na brumíky lehce vymažte olejem a maličko vysypejte kokosem. Na dno každého brumíka nalijte trochu bílého těsta, lžičkou kápněte nutelu a zalijte hnědým těstem. Pečte na 180°C cca 15-17 minut. S vyklopením nechvátejte, nechte brumíky trochu vychladnout, aby se nerozlámali.
Dobré chutnání bez povídání 🙂
Další články z kategorie Bezlepkové recepty:
Bezlepkové karamelové kuličky | Nepečené cukroví | 71. recept
Bezlepková ananasová buchta "Orgasmus" | 70. recept
Bezlepkový banánový chlebíček | Zdravá svačina | 69. recept
Bezlepkové zelňáky | Slané mlsání | 67. recept
Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčkou | Bezlepkové recepty | 66. recept
Dobrý den, děkuji za dotaz. Při bezlepkovém pečení doporučuji dodržet jak suroviny tak postup. Jakákoli změna může mít vliv. Já je peču dětem a jsou fakt skvělé. Tak vyzkoušejte neměnit ingredience a uvidíte, že to bude dobré :-). Formu mám silikonovou z Orionu. Hezký den. T. Samuelová
Dobrý den, zkoušela jsem medvidky, vypadají moc hezky, ale jsou sušší, čím by to mohlo být? Dala jsem jen polovinu cukru a přidala trochu datlového sirupu… Mohlo by být tím?