Bezlepkový brumík | Dobrá svačinka | 68. recept

Fotografie bezlepkových brumíků rozmístěných dokola na bílém talíři položených na tmavé kuchyňské lince, autor: Tereza Samuelová, úpravy: Jiří Samuel, článek: Bezlepkový Brumík, web: radyzezivota.cz/bezlepkové recepty

Brumík je oblíbená svačinka většiny dětí. Piškotový medvídek plněný čokoládovou náplní. K dostání téměř v každém obchodě. Celiaci si ale tuhle dobrotu koupit nemohou. A proto pro vás dnes máme recept na bezlepkový brumík. Příprava je snadná a chuť lepší něž z obchodu. Vydrží i 3 dny a je pořád chuťově výborný – vláčný a nedrobí se. Pojďme na to!


Bezlepkový brumík

Naše dcera, která drží bezlepkovou dietu už 7 let vždycky záviděla bráchovi, že si může dát brumíka z obchodu. Prodává se něco podobného i v bezlepkové formě, ale chuťově nic moc……Zkoušela jsem bezlepkový brumík upéct doma, ale nikdy to nebylo ono. Vyzkoušela jsem asi 10 bezlepkových receptů. Až jsem na facebooku, kde se často inspiruji, našla konečně recept na bezlepkového brumíka a bingo! Chuťově perfektní a i neceliakům chutná více, než ten z obchodu. Navíc je vláčný i třetí den. Děkuji tímto paní Reinberkové, že se podělila o recept ;-).


Recept – bezlepkový brumík

(zdroj: facebook – paní V. Reinberková)


Ingredience

4 vejce
100 g moučkového cukru
3 lžíce vody
130 g rýžové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce kakaa na pečení
nutela

silikonová forma na brumíky od firmy Orion


Postup

     Nejprve vyšlehejte 4 bílky s trochou soli hodně dohusta. Ve druhé míse utřete 4 žloutky s cukrem do pěny. Přidejte postupně 3 lžíce vody a mouku a práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. 1/2 těsta obarvěte 1 lžící kakaa.

     Silikonovou formu na brumíky lehce vymažte olejem a maličko vysypejte kokosem. Na dno každého brumíka nalijte trochu bílého těsta, lžičkou kápněte nutelu a zalijte hnědým těstem. Pečte na 180°C cca 15-17 minut. S vyklopením nechvátejte, nechte brumíky trochu vychladnout, aby se nerozlámali. 


Dobré chutnání bez povídání 🙂

Jiří Samuel
Sledujte nás
0 0 hlasů
Article Rating

Další články z kategorie Bezlepkové recepty:
Bezlepkové karamelové kuličky | Nepečené cukroví | 71. recept
Bezlepková ananasová buchta "Orgasmus" | 70. recept
Bezlepkový banánový chlebíček | Zdravá svačina | 69. recept
Bezlepkové zelňáky | Slané mlsání | 67. recept
Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčkou | Bezlepkové recepty | 66. recept

Jiří Samuel

Jsem admin a tvůrce webových stránek radyzezivota.cz, zdravezvykacky.cz, healthychewinggum.com. Je pro mě výzva psát unikátní obsah a vytvářet strategii a architekturu webu a neustále jej posouvat dál. Jsem kreativní, tvůrčí, mám rád upřímnost, vždy hledám pravdu, a snažím se jí šířit, jsem objektivní a chybu považuji za důležitou součást svého života - bez chyby není pokroku. Jednou z mých nejsilnějších skills je schopnost umět sbírat střípky informací, analyzovat je a vygenerovat z nich zjednodušený pohled. Miluji přírodu, zdravý životní styl, zdravé žvýkačky, ohleduplnost, férovost, vážím si šikovných lidí s pokorou a šikovných věcí. Nemám rád kopie, umělé věci, přetvářky, namyšlenou aroganci, lži, propagandu a vše tomu podobné. Vítejte a nechte se inspirovat!

Odebírat
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline Feedbacks
View all comments
Tereza Samuelová

Dobrý den, děkuji za dotaz. Při bezlepkovém pečení doporučuji dodržet jak suroviny tak postup. Jakákoli změna může mít vliv. Já je peču dětem a jsou fakt skvělé. Tak vyzkoušejte neměnit ingredience a uvidíte, že to bude dobré :-). Formu mám silikonovou z Orionu. Hezký den. T. Samuelová

Nela

Dobrý den, zkoušela jsem medvidky, vypadají moc hezky, ale jsou sušší, čím by to mohlo být? Dala jsem jen polovinu cukru a přidala trochu datlového sirupu… Mohlo by být tím?

2
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x