Bezlepkové zelňáky | Slané mlsání | 67. recept

Fotografie bezlepkové zelňáky s popisem dole uprostřed na radyzezivota.cz, Fotograf: Jiří Samuel, upravený recept od Josefa Maršálka (upraveno do bezlepkové varianty)

Bezlepkové zelňáky jsou domácí pochoutka k pivu či vínu. Stačí 3 ingredience a příprava není složitá. Vyzkoušejte chuťovku, která se určitě povede. Provoní Vám celý byt a zapráší se po nich, než se nadějete.


Bezlepkové zelňáky

     Zelňáky dělávala moje babička na každou oslavu a nebo prostě jen tak, když škvařila sádlo a zbyly jí škvarky. Milovali jsme je už jako děti a uzobávali je ještě z plechu. Vždycky jsme ale snědli jen pár kousků, aby nás nebolelo břicho, protože zelňáky jsou dost mastné. Obdivovala jsem, jakou si babička dávala práci s tím, aby byl každý zelňák stejný, aby byly tenoučké a křupavé. Mňam, ještě teď tu vůni a chuť cítím :-). No a protože bezlepkové zelňáky nejsou většinou k sehnání, pečeme je doma. Je to rychlovka a všichni si pochutnají. A že jsou bezlepkové, to nikdo nepozná.


Recept – bezlepkové zelňáky

(zdroj: inspirace u Josefa Maršálka)


Ingredience

250 g bílého kysaného zelí
250 g mouky Schär B
250 g sádla (může být 125 g sádla a 125 g škvarků)
sůl podle chuti


Postup

     Všechny suroviny na vále či robotem dobře smíchejte, aby vznikla kompaktní hmota. Plech vyložte pečícím papírem. Lžící tvořte na plech malé placičky. Pokud by se Vám těsto moc lepilo, namáčejte lžíci ve vodě. Pečte dozlatova na 180 °C. 


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Fotografie z naší kuchyně

Fotografie - bezlepkové zelňáky na radyzezivota.cz, Fotograf: Jiří Samuel, upravený recept od Josefa Maršálka (upraveno do bezlepkové varianty)
Bezlepkové zelňáky | Slané | Bezlepkové recepty

Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Neměňte ani další přísady, neexperimentujte. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení smíchejte vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchejte. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Další bezlepkové recepty z kategorie Slané:

Cuketová roláda 
Pažitková pomazánka 
Bezlepková vajíčková pomazánka 
Kvasnicová pomazánka 
Bezlepkové mrkvové placky 
Bezlepková domácí rybičková pomazánka 
Bezlepkový houskový knedlík 
Bezlepková česneková pomazánka 
Bezlepkové halušky 
Bezlepkové nivánky 
Bezlepková pizza 
Bezlepkové bramborové knedlíky 
Pohankové rizoto
Bezlepkové knedlíky s burizony 
Bezlepkové chlebové placky

0 0 hlasů
Article Rating

Další články z kategorie Bezlepkové recepty:
Bezlepkové karamelové kuličky | Nepečené cukroví | 71. recept
Bezlepková ananasová buchta "Orgasmus" | 70. recept
Bezlepkový banánový chlebíček | Zdravá svačina | 69. recept
Bezlepkový brumík | Dobrá svačinka | 68. recept
Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčkou | Bezlepkové recepty | 66. recept

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x