Bezinková limonáda | Bezová limonáda | Domácí BIO | Udělej si sám

Bezinková šťáva ve skleničce na šťopce na hraně skleničky s citrónem na kuchyňské lince v pozadí kytka a rajčata | Pro článek - Bezinková šťáva | Pro web: RadyZeŽivota.cz (radyzezivota.cz) | Fotograf/Autor: Jiří Samuel

S příchodem letních teplot a horkých dnů jsme rádi za jakýkoli studený osvěžující nápoj. Rádi si dáme pěkně vychlazenou limonádu. Bezinková limonáda je skvělé osvěžení pro malé i velké žíznivce. Je jednoduchá a rychlá. Stačí vám pouze 4 kusy bezových květů, které najdete kdekoli při procházce. My už jsme svou první letošní bezovou limonádu vypili a chystáme se dělat další, protože nám i dětem moc chutná. Zároveň jsme rádi, že můžeme dětem dát zdravé domácí občerstvení bez zbytečných konzervantů a sladidel. Bezinkovou limonádu si určitě zamiluje i celá Vaše rodina ;-).


Bezinková limonáda | Bezová limonáda 

Kdo by se bál složité přípravy, ten se plete. Bezinková limonáda je připravená raz dva, stačí jen myslet na to, že ji musíme připravit den před tím, než ji chceme konzumovat. Dobré je také si předem přichystat nádobu o objemu 4 l, nejlépe velkou sklenici. Do bezinkové limonády nedáváme žádné konzervanty, je opravdu poctivá, domácí a BIO.


Ingredience

4 kusy bezového květu
400 g cukru krupice
4 l studené vody
1/4 kostky kvasnic (nebo 1/2 pytlíku sypkých kvasnic)
1 citron


Postup – bezinková limonáda

Do velké sklenice dejte květy, cukr, omytý citron nakrájený na plátky, zalijte vodou a přidejte rozdrobené kvasnice. Dobře promíchejte a zakryjte lahev. Neuzavírejte víčkem napevno. My dáváme na širší hrdlo 3-litrové sklenice buď kuchyňskou papírovou utěrku nebo fólii s gumičkou, aby nespadla. Nechte v pokojové teplotě 24 h stát.

Druhý den promíchejte, přeceďte limonádu přes sítko a nalijte do uzavíratelných lahví. Dejte vychladit do lednice a můžete podávat. Limonádu je dobré vypít nejdéle 2.-3. den, jinak by se zkazila.


Tip – zmrazte si květy pro další dávky (foto z našeho mrazáku)

Zmražené květy v sáčcích pro bezinkovou limonádu (bezovou limonádu) v mrazáku | Pro článek: bezinková limonáda | Pro web: Rady Ze Života (radyzezivota.cz) | Autor/Fotograf: Jiří Samuel

Když už jdete na lov bezinkových (bezových) květů, vezměte si jich více na další dávky (třeba na 3 dávky, tj. 3×4 ks květů navíc). Rozdělte dávky do sáčků a zamrazte. Kdykoliv pak dostanete chuť na vynikající přírodní bezinkovou limonádu (bezovou limonádu), můžete snadno z mrazáku vytáhnout a osvěžit sebe, děti a nebo návštěvu!

Sami máme zásoby v mrazáku. Mňam, už se těšíme.


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Může Vás také zajímat

Bezinková šťáva (bezová šťáva) >

Video – jak připravit bezinkovou šťávu:

Více o bez černém určeným pro bezinková limonáda (bezová limonáda) nebo bezinková šťáva (bezová šťáva) můžete najít také na wikipedii [1]

0 0 hlasů
Article Rating

Další články z kategorie Udělej si sám:
Hledám možná právě tebe do týmu radyzezivota.cz | Staň se spoluvlastníkem
Jak nastartovat auto s vybitou baterií
Výměna žárovky zadních světel | Volkswagen Sharan | Auto | Udělej si sám
Výměna vodovodní baterie | Výměna kartuše pákové baterie | Udělej si sám
Nářadí a jeho základní přehled | Pro každého | Nářadí v dílně a jejich názvy

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x