Zebra tvaroháč bez mouky | Bezlepkový dezert | 6. recept

Když se u nás doma řekne dezert, všichni se shodneme, že nejlepší je nějaký s tvarohem. Pěkně vláčný, šťavnatý, lehce nakyslý. Možná to máte stejně, a tak jsem si pro Vás připravila rychlovku s názvem Zebra tvaroháč bez mouky. Recept jsem našla na potravinyjinak. Děkuji za skvělý tip ;-).


Zebra tvaroháč bez mouky

     Tvarohové dezerty jsou obecně velmi oblíbené. A když se ještě přidá chuť kvalitního holandského kakaa, nemůže vzniknout nic než velká dobrota. Protože vařím a peču velmi často, upřednostňuji jednoduché a rychlé recepty. I zebra tvaroháč bez mouky jsem hned zařadila mezi oblíbené dobroty, protože je snadný a hned hotový. Ale už dost povídání a jdeme „kuchtit“ 😉


Recept – zebra tvaroháč bez mouky

(zdroj:www.potravinyjinak.cz)


Ingredience

3 tvarohy
2 vejce
1 vanilkový pudinkový prášek (bezlepkový)
špetka prášku do pečiva
2 vrchovaté lžíce kvalitního holandského kakaa
1 malý bílý jogurt
cukr podle chuti (dávám asi 4 lžíce), múže být i 1 vanilkový cukr
rozinky nebo ovoce podle chuti


Postup

     Tvaroh smícháme s vajíčky, jogurtem, pudinkem, cukrem a práškem do pečiva. Rozdělíme na dvě části, do jedné přimícháme holandské kakao. Do pečicí formy vymazané trochou másla vrstvíme tak, abychom získali „zebra efekt“: doprostřed dáme lžíci světlé hmoty, na ní lžíci tmavé, na ní zase lžíci světlé a tak pořád dokola. Těsto se rozlije do formy a při krájení pak dělá onen kýžený pruhovaný efekt. Nakonec posypeme rozinkami (ovocem nebo čímkoli, co Vám chutná) a dáme do trouby. Pečeme na 180°C  přibližně 45 minut dozlatova (až se koláč začne sám odlepovat od formy).



Dobré chutnání a bez povídání 🙂


     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádím (tím myslím hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemohu Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Poslední aktualizace dne: 17.10.2016, Důvod: Změna úvodního obrázku – upekli jsme a vytvořili novou vlastní fotku zebry tvaroháčku. Tak snad se Vám bude líbit 😉 

(3201)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


1) Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


2) Podpořte nás finančně  -  i 50 Kč nám pomůže dělat věci lépe

Platba kartou on-line prostřednictvím GoPay (česká) nebo Paypal.

Podpora na provoz stránek | Podpora | GoPay Podpora na provoz stránek | Podpora | PayPal

3) Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!

 



Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkáníZdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) Dovolenou s bezlepkovou stravou

Dovolená s bezlepkovou stravou | Pro bezlepkáře | Pro celiaky | BLP


4) 100% přírodní deodorant - krystal (šetrné a účinné)

Krystal deo | 100% přírodní | Šetrné přesto účinné | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!