Tvarohová buchta s povidly | Celiakie | Bezlepkové recepty | 11. recept

Piškot, tvaroh a povidla – to je magické spojení a vždycky to „funguje“. Výjimkou není ani tvarohová buchta s povidly, která chutí připomíná klasické kynuté buchty. Její příprava je ale o mnoho jednodušší a rychlejší. Recept jsem dostala od bývalé kolegyně, ale vím, že je možné ho najít na různých webech z mnoha zdrojů. 


Pokud máte rádi kombinaci piškotového těsta, tvarohu a povidel, určitě zkuste tento recept. Příprava je velmi jednoduchá, stačí Vám dvě větší a jedna malá miska. Tvarohová buchta s povidly je původně „klasický“ recept z hladké mouky. Ale je možné ji upéct i z bezlepkové mouky a nikdo nepozná rozdíl. Pojďme na to! 😉


Recept – Tvarohová buchta s povidly

(zdroj – kolegyně – neznámý původní zdroj)


Ingredience


Těsto

(hrnek o velikosti 250 ml)
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 celá vejce
2 hrnky BLP mouky – já dávám 1 hrnek Schär Mix B, 1 hrnek rýžové mouky
(kdo může lepek – 2 hrnky hladké mouky – buchta je vynikající jako lepková i bezlepková)
1 hrnek moučkového cukru
1/2 pytlíku BLP prášku do pečiva

 

Náplň

2 plnotučné tvarohy nejlépe v kostce
1 hrnek moučkového cukru
1 BLP vanilkový cukr
1 BLP vanilkový pudink
2 celá vejce
1 hrnek mléka (pokud máme tvaroh ve vaničce, dáme tak 3/4 hrnku)
(nelekněte se, tvarohová náplň je opravdu řídká)
+ zvlášť smícháme asi půl hrnku dobrých švestkových povidel rozmíchaných s rumem či teplou vodou


Postup

     Nejprve si smícháme tekuté suroviny na těsto, přidáme cukr a mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme, aby těsto bylo hladké. Ve druhé míse důkladně smícháme všechny suroviny na náplň. V malé misce rozmícháme povidla s trochou rumu nebo s trochou teplé vody (dle chuti). Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme na něj těsto, potom tvarohovou náplň a navrch lžičkou po troškách dáváme povidla (jako kdybychom kladli ovoce). Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut.



Dobré chutnání a bez povídání 🙂


      U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádím (tím myslím hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemohu Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Poslední aktualizace dne: 27.09.2016, Na stránce je vložen menší rébus – můžete najít náš upřímný názor na tuto povedenou buchtu. V okamžiku přejetí myši nad odkazem se Vám objevím 😉

(1392)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


1) Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


2) Podpořte nás finančně  -  i 50 Kč nám pomůže dělat věci lépe

Platba kartou on-line prostřednictvím GoPay (česká) nebo Paypal.

Podpora na provoz stránek | Podpora | GoPay Podpora na provoz stránek | Podpora | PayPal

3) Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!

 



Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkáníZdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) Dovolenou s bezlepkovou stravou

Dovolená s bezlepkovou stravou | Pro bezlepkáře | Pro celiaky | BLP


4) 100% přírodní deodorant - krystal (šetrné a účinné)

Krystal deo | 100% přírodní | Šetrné přesto účinné | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!