Bezlepkové řezy šalamoun | Bezlepkové recepty | 26. recept

Bezlepkové řezy šalamoun jsou rychlovka na třetí – rychle připravené, rychle upečené a rychle se do nich můžete pustit 🙂 Nepoznáte rozdíl od lepkového provedení. Nesmíte ale zapomenout na rum, který řezům dodá nejen báječnou vůni, ale i skvělou chuť a vláčnost. Určitě vyzkoušejte a uvidíte, že nadšení budete nejen Vy, ale třeba i návštěva.


Bezlepkové řezy šalamoun

     Už nevíte, co upéct ke kafi, na snídani nebo jen tak na chuť? Nedávno jsem na tom byla podobně. A pak jsem dostala chuť na „šalamouna“ (bezlepkové řezy šalamoun). Nepotřebujete žádné speciální suroviny, většinou máte vše doma. A navíc příprava je velmi rychlá a výsledek skvělý 😉


Recept – bezlepkové řezy šalamoun

(zdroj: www.vareni.cz)


Ingredience

4 vejce
150 ml oleje nebo 250 g hery
1 hrnek (250 ml) vody
2 lžíce kakaa
2 hrnky cukru krystal
2 hrnky DF samokypřící
1 lžička prášku do pečiva
rum
kokos na ozdobení


Postup

     Pokud děláte těsto s olejem, smícháte olej, vodu, cukr a kakao. Šlehačem nebo metlou dobře propojíte suroviny do hladké směsi. 3/4 hrnku odlijete, přidáte rum a necháte stranou (budete lít na upečenou buchtu). Pokud použijete heru, dáte ji do hrnce spolu s vodou, cukrem a kakaem a zahřejete, aby se vytvořila spojitá směs. Opět odlijete 3/4 hrnku, přidáte trochu rumu a necháte stranou. Dále už je postup stejný jak při použití oleje, tak při použití hery. Zbytek směsi vyšleháte s vejci, moukou a práškem do pečiva. Nalijete na plech vyložený pečícím papírem a pečete asi 20-30 minut na 180°C. Horkou buchtu polijete směsí s rumem a posypeme kokosem (kdo má rád, může posypat např. ořechy, mandlemi, atp.). Necháte vychladnout a můžete podávat.


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Z naší kuchyně (detail)

Bezlepkové řezy šalamoun | Bezlepkové recepty


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Poslední aktualizace dne: 05.03.2018

(848)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!


Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)Zdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví


4) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo zpět na výsluní | Bez gelu se konečně umyješ | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!