Bezlepková strouhaná buchta | Rychlovka | Bezlepkové recepty | 25. recept

Bezlepková strouhaná buchta je velmi jednoduchá a chutná. Je vláčná i další dny díky spoustě tvarohu. Pro děti je lákavá „nastrouhaným vzhledem“ a kakaovou chutí.


Bezlepková strouhaná buchta

     Připravila jsem si pro Vás recept na buchtu, kterou jsem milovala jako dítě. Líbilo se mi, že tak srandovně vypadá a navíc byla strašně dobrá. Oblíbila si ji i naše dcera. Bezlepková strouhaná buchta je prostě záruka úspěchu 😉


Recept – Bezlepková strouhaná buchta

(zdroj: různé weby, základ www.recepty.vareni.cz)


Ingredience

Těsto

400 g bezlepkové mouky (doporučuji červenou Doves Farm)
150 g cukru krupice
30 g kakaa na pečení
1 lžička prášku do pečiva nebo jedlé sody
3 lžíce mléka
1 vejce
250 g hery

Náplň

3 plnotučné tvarohy ve vaničce
3 vejce
300 g cukru krupice
1 vanilkový puding



Postup

     Den předem nebo alespoň hodinu předem si připravíte těsto. Všechny ingredience dáte do mísy a dobře prohnětete. Hustota těsta je asi jako na vánoční cukroví. Do druhého dne dáme do lednice nebo alespoň na hodinu do mrazáku, aby těsto dobře ztuhlo a dalo se s ním pracovat. Druhý den, nebo zatímco Vám těsto tuhne si připravíte náplň. Všechny suroviny opět smícháte a dobře propojíte metlou či šlehačem. 

     Když je těsto tuhé, rozdělíte ho na dvě části. Plech vyložíte pečícím papírem a jednu část na něj nastrouháte na hrubém struhadle. Na to nalijete celou tvarohovou náplň a navrch nastrouháte druhou polovinu těsta. Pečete na 180°C asi 45 minut, až bude na povrchu pěkně zlatavá. Buchtu necháte vystydnout a můžete se do ní pustit.


Fotky z naší kuchyně (struktura detailně)


Dobré chutnání bez povídání!



Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Poslední aktualizace dne: 11.02.2018

(1010)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!


Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)Zdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví


4) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo zpět na výsluní | Bez gelu se konečně umyješ | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!