Bezlepková pizza | Nezapomenutelná | Bezlepkové recepty | 21. recept

Kdo by si myslel, že bezlepkář si nikdy na pizze nepochutná, ten by se hodně pletl. V pizzeriích mají málokde na výběr lepkovou i bezlepkovou variantu. To Vás ale nemusí trápit, protože si s námi můžete snadno a rychle udělat výbornou pizzu. Pizzu, která je dobrá i další den po ohřátí nebo studená. Tenoučké těsto, vláčné a šťavnaté. Taková je bezlepková pizza, kterou Vás dnes naučíme. Recept jsme dostali od známé, která se inspirovala na internetu, když si chtěla udělat francouzský cibulový koláč. Bohužel neznáme přesný zdroj původního receptu. 


Bezlepková pizza

     Jako obvykle s prosbou udělat domácí pizzu přišla naše malá dcera, a jak sami víte, dětem se těžko říká „ne“ ;-). Vyzkoušeli jsme více receptů na bezlepkovou pizzu, ale žádná nebyla tak dobrá, abychom chtěli „sdílet nadšení“ s našimi čtenáři. A pak jsme jednou ochutnali pizzu od známé. Sama má také dvě děti, hodně jim vaří a chystá různé dobroty, zlepšuje a hledá zajímavé recepty. Pizzu dělá hodně často, a proto se snažila najít těsto, které bude chutnat nejen jí ale hlavně dětem. Povedlo se a my Vám dnes předáme skvělý recept 😉


Recept – bezlepková pizza

(zdroj: bohužel neznáme zdroj receptu, který byl původně na francouzský cibulový koláč)


Ingredience

250 g bezlepkové mouky (Nutrifree pizza, Schär Mix B nebo Nutrifree per Pane)
1 lžička soli
1 lžička cukru do kvásku
20 g čerstvých kvasnic
150 ml vlažné vody
1 lžíce oleje
50 g rozpuštěného másla
navrch suroviny podle chuti (kečup, šunka, sýr, salám, cibule atp.)


Postup

     Nejprve si připravíme kvásek – ohřejeme si vodu, aby byla vlažná (ne horká), nalijeme do hrnečku. Do vody rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru a zamícháme. Necháme vzejít, aby se nám udělalo „bříško“. Do hnětací mísy si dáme všechny ostatní suroviny, a až vzejde kvásek, vše důkladně promícháme. Těsto necháme pod igelitem nebo poklopem (z mikrovlnky) kynout asi 30 minut. Připravíme si plech či formu na pizzu. Nám toto množství těsta vychází na dvě kulaté formy o průměru 33 cm.



     Těsto rozdělíme na dvě části a dobře rozválíme na plech (pokud je plech s nepřilnavým povrchem, nemusíme vymazávat, jinak lehce vymažeme olejem). Můžeme si pomoci malým válečkem nebo jen rukama postupně roztahovat těsto až ke krajům plechu. Na těsto dáme ingredience podle chuti.  rajčatový protlak (rozetřeme po celém plechu až ke krajům) nebo domácí kečup, šunku, olivy, najemno nakrájenou cibuli a mozzarellu.

     Pečeme na 200°C asi 20 minut dozlatova. Bezlepková pizza je nejlepší hned po vytažení z trouby. Pokud ale náhodou zbyde, můžete si ji ohřát. I druhý den je moc dobrá. Touto předností Vás tato bezlepková pizza může také oslovit.


Fotky naší večeře (zblízka)

Bezlepková pizza | Bezlepkové recepty
Těsto na plechu

Bezlepková pizza | Bezlepkové recepty
Pizza za syrova

Bezlepková pizza | Bezlepkové recepty
Pizza dozlatova. Mňam!

Upgrade 09.12.2017

Videa | Připravujeme | Sérii videí | Jak připravit těsto?


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Poslední aktualizace dne: 09.12.2017

(952)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


1) Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


2) Podpořte nás finančně  -  i 50 Kč nám pomůže dělat věci lépe

Platba kartou on-line prostřednictvím GoPay (česká) nebo Paypal.

Podpora na provoz stránek | Podpora | GoPay Podpora na provoz stránek | Podpora | PayPal

3) Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!

 



Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkáníZdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) Dovolenou s bezlepkovou stravou

Dovolená s bezlepkovou stravou | Pro bezlepkáře | Pro celiaky | BLP


4) 100% přírodní deodorant - krystal (šetrné a účinné)

Krystal deo | 100% přírodní | Šetrné přesto účinné | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!