Bezlepková bábovka s tvarohem (vynikající) | Beránek | Pro děti | 3. recept

Máte rádi bábovku z tmavého či světlého těsta? Nebo raději kombinaci? Žádný problém! V Magazínu Albert vyšel skvělý recept na bábovku s tvarohem. Vyzkoušela jsem ho v bezlepkové podobě a výsledek byl skvělý. Kdo nemusí držet bezlepkovou dietu, přijde si také na své. Bezlepková bábovka s tvarohem podle tohoto receptu je vláčná, ale do druhého dne asi nevydrží, protože je taaaaaak dobrá! 🙂 


Bezlepková bábovka s tvarohem

     Moje dcera má moc ráda buchty, „suché“, bez ovoce, bez marmelády, bez náplně. Možná jsou na tom všechny malé děti stejně. Dostala jsem od známé recept na bábovku s tvarohem. Je to recept na klasickou „lepkovou“ bábovku, takže i Vy, kteří nedržíte bezlepkovou dietu, ji můžete vyzkoušet. V receptu jsem jen použila bezlepkovou mouku a přidala mléko. Bábovka nám i dceři tak moc chutnala, že jsem ze stejného těsta upekla i velikonočního beránka. Všichni si pochvalovali, navíc množství těsta je akorát na velkou beránkovou formu. A když ještě formu místo mouky vysypete strouhaným kokosem, beránek má i krásnou „vlnu“ 🙂


Recept – Bezlepková bábovka s tvarohem | Pro děti

(zdroj původního receptu: Magazín Albert*)


Doba přípravy: 30 minut


Ingredience


Těsto

300 g samokypřící mouka Doves Farm (lepková varianta z polohrubé mouky)
2 vrchovaté lžíce kakaa
1 BLP prášek do pečiva
150 g cukru krupice
3 vejce
60 ml slunečnicového oleje
200 ml mléka (lepková varianta – jen 100 ml mléka)
trochu rumu
máslo na vymazání a kokos na vysypání formy
velká forma na bábovku (beránka)!


Tvarohová náplň

500 g plnotučného tvarohu ve vaničce
1 celé vejce
4 lžíce cukru moučka
1 BLP vanilkový cukr
1 BLP vanilkový puding
100 ml mléka (podle hustoty náplně)
lžíce rumu


info 2



U bezlepkového pečiva je vždy dobré nejprve smíchat suché suroviny.  Až poté přidáváme tekutiny, vejce, olej, apod.



Postup


Příprava těsta     

     Nejprve si připravíme tvarohovou náplň, všechny suroviny důkladně promícháme vidličkou nebo metličkou do hladka. Osladíme podle chuti. Na těsto nejprve smícháme všechny sypké ingredience kromě cukru. Ve druhé míse si vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej a šleháme. Přilijeme mléko, promícháme a přidáme zbytek sypkých surovin. Důkladně vyšleháme mixérem.


Vrstvení do formy

     Vymažeme si formu na bábovku máslem a vysypeme kokosem. Nalijeme 1/3 těsta, poté ½ tvarohové náplně, pak zase 1/3 těsta, ½ náplně a navrch zbytek těsta. Bábovka hodně vyběhne, doporučuji při pečení dát formu ještě na plech, aby Vám nevyteklo těsto do trouby. Já mám velkou formu na bábovku a je úplně plná. 


Pečení

     Pečeme na 175 °C asi 50 min. Abychom měli jistotu, že je bábovka dobře propečená, zapíchneme do ní špejli. Po vytažení by měla být suchá. Beránka musíme péct delší dobu, záleží na druhu mouky. Já mám velkou formu (cca 2,5l) a pekla jsem ho hodinu a půl. Bábovku (beránka) necháme úplně vystydnout a poté ji vyklopíme. Tvaroh musí dobře ztuhnout. Tak a bezlepková bábovka s tvarohem je hotová!


Dobré chutnání bez povídání 🙂


     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádím (tím myslím hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemohu Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


* odkaz na původní recept Magazínu Albert zde. Zdroj úvodní fotografie bábovky Magazín Albert.


Poslední aktualizace dne: 03.08.2016, Změna: Úprava struktury textu.

(1682)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


1) Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


2) Podpořte nás finančně  -  i 50 Kč nám pomůže dělat věci lépe

Platba kartou on-line prostřednictvím GoPay (česká) nebo Paypal.

Podpora na provoz stránek | Podpora | GoPay Podpora na provoz stránek | Podpora | PayPal

3) Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!

 



Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkáníZdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) Dovolenou s bezlepkovou stravou

Dovolená s bezlepkovou stravou | Pro bezlepkáře | Pro celiaky | BLP


4) 100% přírodní deodorant - krystal (šetrné a účinné)

Krystal deo | 100% přírodní | Šetrné přesto účinné | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!